ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ.


Ο ΣΥΓΑΠΑ (Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια) συνδιοργανώνει την  Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη κακοποίηση των παιδιών των διαζυγίων. Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα θα γίνουν σε 2 μέρη , το πρωί και το απόγευμα… Οσοι γονείς επιθυμούν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, παρακαλούνται όπως προσέλθουν:

Το πρωί στα Δικαστήρια Ευελπίδων , εξω από την κεντρική είσοδο.Η εκδήλωση εκεί θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. και θα περατωθεί στις 1 μ.μ.

Το απόγευμα στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα μπροστά απο την Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας (πληροφορίες στη φωτογραφία) από 5 και 30 μ.μ. έως 9 μ.μ.

 

Ακολουθεί το κείμενο ενημέρωσης πάνω στο οποίο βασίζεται η κεντρική μας εκδήλωση και πάνω στο οποίο οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας:

•Τσακωμοί, φωνές, δυστυχώς συχνά ψεύτικες κατηγορίες στα δικαστήρια, λόγια πικρά, και πράξεις ακραίες είναι το σκηνικό ενός διαζυγίου. Και κάπου εκεί  θεατής  βρίσκεται το παιδί. Το παιδί που αγαπά και τους δύο γονείς, το παιδί που βλέπει την ζωή του να αλλάζει χωρίς να του εξηγούν τι συμβαίνει.
•Αυτό το σκηνικό αφορά στα περισσότερα παιδιά χωρισμένων γονιών που δεν είχαν την πρόνοια και την ωριμότητα να μην μετατρέψουν το σπίτι που ζουν τα παιδιά τους σε πεδίο μάχης.
•Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των διαζυγίων τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την απόλυτη κώφωση που επιδεικνύει η ελληνική Πολιτεία σε αυτό το μείζον ζήτημα οδηγεί στην ψυχολογική κακοποίηση των παιδιών από το σύστημα που οφείλει να τα προστατέψει. Το σύστημα του ισχύοντος οικογενειακού δικαίου στην Ελλάδα που βασίζεται σε νόμους παρωχημένους και προ πολλού ξεπερασμένους. Το σύστημα που πολλές φορές δεν έχει γνώμονα το συμφέρον του παιδιού αλλά πέφτει στην παγίδα των ψεύτικων καταθέσεων και των περιουσιακών απολαβών των διαδίκων πλευρών και κυρίως της μητέρας αφού σε ποσοστό 99% την επιμέλεια στην Ελλάδα παίρνει η μητέρα.
•Η απίστευτη καθυστέρηση στην εκδίκαση και την έκδοση των αποφάσεων που αφορούν στην επικοινωνία του παιδιού με τον χωρισμένο πατέρα οδηγεί πολύ συχνά στην αποξένωση του παιδιού με τον γονιό του. Το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης όπως αποκαλείται πλέον από την ιατρική κοινότητα ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ το παιδί να τρέφει συμπάθεια προς τον γονιό που έχει την επιμέλεια αγνοώντας τον άλλο γονιό.
•Μην μένεις απαθής. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ. ΑΣ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ.

 

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

•Θέσπιση οικογενειακού Δικαστηρίου με συνεπικούρηση από Παιδοψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό.
•Εισαγωγή του Θεσμού του Οικογενειακού Διαμεσολαβητή , πριν οι αντιδικίες φθάσουν στα Δικαστήρια.
•Συνεπιμέλεια και Συν-Διατροφή Τέκνων με Υπεύθυνη στάση και των 2 Γονέων, η οποία θα πιστοποιείται από κοινωνικούς λειτουργούς και ΌΧΙ από τα συμβατικά Δικαστήρια …
•Συνταγματική Κατοχύρωση της Πατρότητας ως ισότιμη με την μητρότητα.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΟΧΙ  ΜΗΔΕΙΕΣ , ΟΧΙ ΟΙΔΙΠΟΔΕΣ

ΔΙΚΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ 2 ΓΟΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΩΝ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΓΟΝΕΙΣ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!

Απο τη Συντονιστική ομάδα Αθήνας.

Advertisements